Heb jij een passie voor robots en het ontwikkelen van software? Ben jij geïnteresseerd in het oplossen van complexe problemen binnen het gebied van de industriële automatisering en denk je graag mee over procesoptimalisatie? Wil jij bovendien altijd al deel uit maken van een internationaal team en een dynamische organisatie waar innovatie en kwaliteit centraal staan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor het versterken van het Engineering team zoeken wij een ervaren Software Engineer!

Over de functie…

Als Software Engineer ontwerp, ontwikkel, test en onderhoud je software benodigd voor het aansturen van onze snijmachines en CAD-pakket. Je zal komen te werken in een multidisciplinair team samen met anderen gedreven engineers en samen zorgen jullie ervoor dat de machines tot leven komen.
Dagelijkse werkzaamheden:

 • Vertalen van technische eisen en wensen van de klant naar functionele specificaties, software architecturen en ontwerpen;
 • Bijwonen van ontwerp- en voortgangsbesprekingen in een Agile gedreven omgeving;
 • Opleveren van broncode van hoogstaand niveau;
 • Testen en bijstellen van de software op de machines in zowel onze eigen werkplaats als op locatie;
 • Bieden van ondersteuning en advies aan onze commsion engineers en klanten.

Over jou…

Je hebt een aantal jaren ervaring als software engineer. Je bent in staat om nieuwe informatie snel eigen te maken en de juiste prioriteiten te stellen. Je bent klantbewust wat resulteert in goed plannen, kwaliteitsgericht werken en regelmatige voortgangsbewaking. Je bent gepast eigenwijs en vindt het leuk om nieuwe technieken te ontwikkelen en te testen op een van onze snijmachines in het binnen- of buitenland.

Verder vragen wij:

 • Afgeronde hbo-opleiding (Informatica, Mechatronica, Computertechniek);
 • Sterk in C en C++;
 • Solide kennis van moderne ontwikkeltechnieken zoals UML, Design Patterns en OOP;
 • Enige ervaring van het werken met het Qt framework;
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring binnen de industrie of industriële automatisering;

Over ons…

Wij zijn het wereldwijd toonaangevende bedrijf in het op maat snijden van dikwandige metalen buizen en profielen in allerlei vormen en formaten. Onze kracht is de combinatie van het ontwikkelen van machines en het doen van snijwerk voor derden. Deze combinatie resulteert in een unieke samenwerking waarbij kennis en ontwikkeling centraal staan.
Doordat alle technologie zelf ontwikkeld wordt, kunnen we een leidende rol spelen in de wereldmarkt van staal snijden. In de 30 jaar dat wij bestaan, hebben we machines geplaatst in alle uithoeken van de wereld. Productie processen worden steeds verder geautomatiseerd, wij proberen hier zo goed mogelijk aan te sluiten door onze machines steeds autonomer te laten werken. Samen met onze klanten ontwikkelen wij ook oplossingen voor hun complete productieproces.

Op de afdeling Engineering werken ~15 mensen onderverdeeld in verschillende technische disciplines; software engineering, mechanische engineering en research & development. Er wordt gewerkt in zelfsturende teams en in een Agile omgeving, waarbij SCRUM leidende methodiek is.

De afdeling kenmerkt zich als een afdeling met een prettige en gezellige sfeer waar veel ruimte is voor eigen initiatief en leuke activiteiten in de pauzes.

Wat wij bieden…

 • Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief binnen een snel groeiend hightech bedrijf;
 • Goed salaris en een aantrekkelijke winstuitkering;
 • Goede werksfeer waarin hard werken en plezier maken centraal staat;
 • Internationale werkomgeving bij de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D staal snijden;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en meer dan voldoende mogelijkheden om binnen de functie en het bedrijf verder te groeien.

Geïnteresseerd?

Solliciteer dan direct door een motivatiebrief met CV te sturen naar pz@hgg.nl.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Steven Janssen via 0227-504030.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.