Markeersystemen voor markeren van staal

Sinds 1985 is HGG een wereldleider op het gebied van robot snijoplossingen voor de zware metaalindustrie, met machines geïnstalleerd over de hele wereld om automatisch metalen profielen 3D te snijden. De automatische snijmachines van HGG worden veelvuldig gebruikt om zeer grote stalen constructies te fabriceren, zoals bijvoorbeeld het London Eye, waarbij de productietijd en nauwkeurigheid steeds belangrijker worden.

Een groeiende groep klanten maakt gebruik van het markeren van referentie lijnen en tekst voor het identificeren van onderdelen. Deze markeringen vergemakkelijken het bouwproces en verbeteren de nauwkeurigheid. Snijmachines van HGG kunnen deze markeringen reeds automatisch aanbrengen op onderdelen. Dit doen zij op basis van CAD-tekeningen. Afgelopen jaren zijn hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden m.b.t. nieuwe methodes om markeringen op staal aan te brengen, snellere en meer nauwkeurige manieren.

Opdracht…

  • Verdiep je in de verschillende klantwensen m.b.t. het toepassen van markeringen;
  • Onderzoek welke markeersystemen er op dit moment beschikbaar zijn in de markt;
  • Maak een vergelijking tussen de bestaande systemen en nieuwe technologieën;
  • Verbeter en (her)ontwerp één van onze huidige markeersystemen.

Over jou…

We zijn op zoek naar een enthousiaste en creatieve student die gedreven is om binnen een dynamische organisatie werkzaam te zijn. Iemand die niet schroomt om kritische vragen te stellen.

  • Opleiding op HBO niveau, richting Werktuigbouwkunde;
  • Praktisch, leergierig en initiatiefrijk;
  • Op zoek naar een halfjaar (afstudeer)stage;
  • Affiniteit met automatisering.
  • Maar vooral: een zeer grote mate van leergierig initiatief.

Over ons…

HGG biedt uitdagende stages in een internationaal bedrijf. Als onderdeel van HGG Profiling Equipment kun je rekenen op een prettige werkomgeving met een zeer open en collegiale sfeer. Je wordt begeleid door een ervaren Design Engineer. Je krijgt een werkplek op de engineering afdeling waar je met jouw vragen direct bij de juiste persoon terecht kan.

Op de afdeling Engineering werken ~15 mensen onderverdeeld in verschillende technische disciplines. De afdeling kenmerkt zich als een afdeling met een prettige en gezellige sfeer waar veel ruimte is voor eigen initiatief en leuke activiteiten in de pauzes.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je motivatiebrief naar pz@hgg.nl.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Perry van Damme via 0227-504030.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.