Tool internationaal transport

Sinds 1985 is HGG een wereldleider op het gebied van robot snijoplossingen voor de zware metaalindustrie, met machines geïnstalleerd over de hele wereld om automatisch metalen profielen 3D te snijden. De automatische snijmachines van HGG worden veelvuldig gebruikt om zeer grote stalen constructies te fabriceren, zoals bijvoorbeeld het London Eye, waarbij de productietijd en levertijd steeds belangrijker worden.

Opdracht…

Binnen HGG zijn verschillende functies verantwoordelijk voor het regelen van het transport van o.a. onze snijmachines en machineonderdelen. Hierbij dienen zij met veel verschillende zaken rekening te houden. De opdracht richt zich op het opstellen van een tool waarmee informatie m.b.t. transport gedeeld kan worden.

De informatie heeft betrekking op:

  • Overzicht van de verschillende landen waar HGG naar transporteert;
  • Inzicht in de regelgeving m.b.t. transport en invoeren producten in de verschillende landen, inclusief noodzakelijke documentatie;
  • Overzicht van de verschillende mogelijkheden van transporteren in kaart gebracht, inclusief leveranciers en tarieven.

Binnen deze stage maak je kennis met internationale verkoop en distributie van machines. Je krijgt inzicht in de logistieke processen van onze organisatie in binnen- en buitenland.

Over jou…

We zijn op zoek naar een enthousiaste en creatieve student die gedreven is om binnen een dynamische organisatie werkzaam te zijn. Iemand die niet schroomt om kritische vragen te stellen.

  • Opleiding op HBO niveau, richting management, transport of economie;
  • Praktisch, leergierig en initiatiefrijk;
  • Op zoek naar een halfjaar (afstudeer)stage;
  • Affiniteit met automatisering;
  • Maar vooral: een zeer grote mate van leergierig initiatief.

Over ons…

HGG biedt uitdagende stages in een internationaal bedrijf. Als onderdeel van HGG Profiling Equipment kun je rekenen op een prettige werkomgeving met een zeer open en collegiale sfeer.

Je wordt begeleid door onze Teamleader Assemble & Build. Je krijgt een werkplek op de afdeling Assemble & Build waar je met jouw vragen direct bij de juiste persoon terecht kan.

Op de afdeling Assemble & Build werken ~15 mensen onderverdeeld in verschillende (technische) disciplines. De afdeling kenmerkt zich als een afdeling met een prettige en gezellige sfeer waar veel ruimte is voor eigen initiatief en leuke activiteiten in de pauzes.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je motivatiebrief naar pz@hgg.nl.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jan Heemskerk via 0227-504030.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.