Heb jij een passie voor techniek? Ben je communicatief vaardig, klantgericht en zie jij jezelf als een creatieve spin in het web? Wil jij bovendien altijd al deel uit maken van een internationaal team en een dynamische organisatie waar innovatie en kwaliteit centraal staan? Dan zijn wij op zoek naar jou

Voor het versterken van het Engineering team zoeken wij een ervaren Product Manager!

Over de functie…

Als Product Manager sla je een brug tussen de techniek en commercie. Door het stellen van je juiste vragen vergaar je diepgaande kennis over het gebruik van onze machines en toepassingen. Je vertaalt deze kennis naar bruikbare en begrijpbare informatie. Daarnaast plan en organiseer je de introductie van nieuwe producten en/of toepassingen en ondersteun je de verkoopafdeling met artikelen voor promotie- en mailingactiviteiten.

Dagelijkse werkzaamheden:

• Verzamelen breed scala aan kennis bij onze technische specialisten;
• Vertalen van technische informatie naar o.a. presentaties, films, simulaties en ROI berekeningen;
• Vertalen concept producten naar bruikbare toepassingen voor de klant;
• Wereldwijd verzorgen van productpresentaties en trainingen voor klanten en agenten.

Over jou…

Je hebt een aantal jaren ervaring als Product Manager. Je bent in staat om nieuwe informatie snel eigen te maken en de juiste prioriteiten te stellen. Je bent klantbewust en in het bezit van een vlotte pen. Je bent gepast eigenwijs en vindt het leuk om technisch inzicht te combineren met commerciële vaardigeden.

Verder vragen wij:

• Afgeronde technische hbo-opleiding;
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
• Een klantgerichte en proactieve werkhouding;
• Gestructureerd en analytisch denkvermogen;
• Bereidheid om met enige regelmaat te reizen;
• Ervaring binnen de industrie of industriële automatisering is een pre.

Over ons…

Wij zijn het wereldwijd toonaangevende bedrijf in het op maat snijden van dikwandige metalen buizen en profielen in allerlei vormen en formaten. Onze kracht is de combinatie van het ontwikkelen van machines en het doen van snijwerk voor derden. Deze combinatie resulteert in een unieke samenwerking waarbij kennis en ontwikkeling centraal staan.

Doordat alle technologie zelf ontwikkeld wordt, kunnen we een leidende rol spelen in de wereldmarkt van staal snijden. In de 30 jaar dat wij bestaan, hebben we machines geplaatst in alle uithoeken van de wereld. Productie processen worden steeds verder geautomatiseerd, wij proberen hier zo goed mogelijk aan te sluiten door onze machines steeds autonomer te laten werken. Samen met onze klanten ontwikkelen wij ook oplossingen voor hun complete productieproces.

Fysiek zit je bij engineering maar je bent bij verschillende afdelingen betrokken. Binnen de afdeling engineering vertegenwoordig je de klant en ben je nauw betrokken bij de verkoop. Op de afdeling Engineering werken ~15 mensen. De afdeling kenmerkt zich als een afdeling met een prettige en gezellige sfeer waar veel ruimte is voor eigen initiatief en leuke activiteiten in de pauzes.

Wat wij bieden…

• Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief binnen een snel groeiend hightech bedrijf;
• Goed salaris en een aantrekkelijke winstuitkering;
• Goede werksfeer waarin hard werken en plezier maken centraal staat;
• Internationale werkomgeving bij de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D staal snijden;
• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en meer dan voldoende mogelijkheden om binnen de functie en het bedrijf verder te groeien.

Geïnteresseerd?

Stuur dan een motivatiebrief met CV naar pz@hgg.nl.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Steven Janssen via 0227-504030.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.